17 Ocak 2012 Salı

BATMAN

Batman Haritası
Batman ili, telefon kodu "488", Batman plakası ise "72" dir.

Batman Hasankeyf Turistik Yerler


Batman ili, Güney Doğu Anadolu Bölgesinde yer alan, tarihî bakımdan zengin ve dicle ırmağının aktığı verimli topraklarda kurulmuş güzel bir ilimizdir.

Batman Tarihi ve Turistik yerler


Batman 2010 yılı verilerine göre 510.200 nüfusuyla, 4.654 km² lik bir yüzölçümüne sahiptir.
Batman İli


Batman'ın ilçeleri; Beşiri, Gercüş, Sason, Kozluk ve Hasankeyf olmak üzere 5 ilçesi bulunmaktadır. Batman 1990 yılında il olmuş küçük bir ilimizdir.

Malabadi Köprüsü


Batman ilinin iklimi; bölgeye hayat veren Dicle nehri iklimi de etkilemektedir. bu nedenle kış mevsiminde bile ılıman bir iklim hüküm sürmektedir.
 Tarihi ve Turistik Yerler

Batman'ın komşuları; Şırnak, Mardin, Diyarbakır, Muş, Bitlis ve Siirt'tir.

Batman'da avcılık turizmi çok gelişmiş durumdadır. En çok avlanan hayvanlar; Bıldırcın, keklik, tavşan, tahtalı güvercin, toykuşu, kaz, yabani ördek, sansar su samuru, porsuk, Bunların dışında dağ koyunu ve dağ keçisi avcılığı yapılmaktadır.

Batman'ın en ünlü yöresel yemekleri, bol yağlı et yemekleri, yöreye özgün çorbalar, hamur işleri, tiftik kıçıl denilen ve çamurdan yapılmış ocaklarda pişirilen tandır ekmeği ve lezzetli taş ekmeği Hevran sayılabilir...

Batman'da dokumacılık ve parlak ipek sim işlemeli kumaşlar, oya, dantel, kanaviçe, renk renk motif motif işlenmiş yün patikler ve yün çoraplar yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir.

Tarihi Malabadi Köprüsü, Batman çayı üzerine kurulmuştur.