7 Ocak 2012 Cumartesi

Hakkari

Hakkari Haritası

Hakkari, Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesinde yer almaktadır.

Hakkari Merkez


Hakkari'nin telefon kodu, "438" olup, Hakkari plakası "30" dur.
Hakkari Resimleri



Hakkari ili Türkiye'nin tam tamına güneydoğu köşesinde yer almakta olup, komşuları Doğusunda İran, Güneyinde Irak, Batısında Şırnak ve Kuzeyinde Van bulunmaktadır.
Hakkari Cafer Kule


Hakkari'nin nüfusu 2010 yılı verilerine göre 251.302 kişi olup, yüzölçümü ise 9.521 km² dir.
Hakkari Doğa Manzaraları


Hakkari'nin ilçeleri: Hakkari Merkez, Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca olmak üzere 4 tanedir. Hakkari'nin en yüksek noktası 4.150 metre yüksekliğindeki Cilo dağı tepesidir. Hakkarinin en büyük akarsuyu Zap Nehri'dir.
Hakkari Mesire Yerleri


Hakkari'nin en önemli geçim kaynağı sınır ticareti ve hayvancılık iken silahlı çatışmalar yani terör yüzünden son yıllarda hayvancılık gerilemiştir.
Hakkari Doğa Manzaraları


Hakkari'de Karasal iklim hüküm sürmektedir. Kışları soğuk ve sert, yazları sıcak ve kurak geçer. Hakkari'de dağların doruklarında  genellikle göller vardır. Bunların en büyüğü Gelyana Gölü'dür.
Şemdinli


Hakkari'de kök boya ile yapılan kilimler ve yünden örülen çoraplar yerli halkın bir çoğunun geçim kaynağı haline gelmiştir.
Hakkari Sat Gölü


Hakkari'nin en ünlü yöresel yemekleri arasında bulgur, pirinç ve mısır karışımından yapılan katı ayran çorbası Gulul, bir de işkembe ve bumbar dolması olan Kepaye sayılabilir.
Hakkari Dağlarında Leopar

Gümüşhane

Gümüşhane Tarihi Kalıntılar
Gümüşhane, Karadeniz Bölgesinin Doğu Karadeniz Bölümünde yer almaktadır.
Gümüşhane manzara resimleri


Gümüşhane'nin plakası "29", Gümüşhane telefon kodu ise "456" dır.
Gümüşhane Turistik Yerleri


Gümüşhane'nin komşuları, doğuda Bayburt, batıda Giresun, kuzeyde Trabzon ve güneyde Erzincan'dır.
Gümüşhane Mesire Yerleri


Gümüşhane'nin ilçeleri; Kelkit, Torul, Şiran, Köse ve Kürtün'dür.

Gümüşhane Merkez
Gümüşhane'nin kuzey kesiminde Karadeniz ikliminin ılık ve nemli özelliğinin hüküm sürmesine rağmen, büyük bir kısmında da Doğu Anadolu Bölgesinin sert karasal iklimi görülmektedir.
Gümüşhane Piknik Alanları


Gümüşhane topraklarının %40 ı çayır ve mera, % 22 si orman ve fundalıklar, %26 sı da tarıma elverişli alanlardır. Gümüşhane'nin kuzey kesimleri bitki örtüsü yönünden oldukça zengindir. Ormanlar çoğunlukla sarıçam ve ladin ağaçları ile kaplıdır.
Gümüşhane Yaylaları


Gümüşhane'nin toplam nüfusu 2010 yılı verilerine göre 129.618 dir. Gümüşhane'nin yüzölçümü ise 6.575 km² dir.
Gümüşhane Doğa Manzarası


Gümüşhane tarihi kalıntılar bakımından oldukça zengindir. Bunlardan bazıları; 24 adet cami, 5 adet türbe ve kümbet, 14 tane kale, 6 tane minare, höyük ve baca, 6 tane han ve hamam, 6 tane mezarlık, 32 tane çeşme, 39 tane köprü, 99 tane kilise ve şapel ve 7 tane de mağara bulunmaktadır.
Gümüşhane (Karaca Mağarası)


Gümüşhane'nin yöresel yemekleri şöyledir:Siron böreği, kurut çorbası, denli patates, denli pahla, kuşburnu çorbası, kanzılı börek ve en önemlisi de Gümüşhane'nin en ünlü yiyeceği pestil'dir
Pestil ve Köme

Giresun

Giresun Kalesi
Giresun, Türkiye'nin Karadeniz Bölgesinde yer almaktadır. Giresun'un telefon kodu "454", Giresun'un plakası ise "28" dir.
Giresun Kıyıları


Fındığı ile ün yapmış Giresun'un komşuları Trabzon, Gümüşhane, Sivas, Erzincan, Ordu ve Karadeniz'dir.
Giresun Manzara resimleri


Giresun ilinin ilçeleri; Keşap, Espiye, Tirebolu, Görele, Eynesil, Güce, Çanakçı, Doğankent, Yağlıdere, Alucra, Çamoluk, Şebinkarahisar, Bulancak, Piraziz, Dereli ve Merkez ilçe olmak üzere 16 ilçesi bulunmaktadır.
Giresun sahil


Giresun, Aksu ve Batlama vadileri arasında denize doğru uzanan bir yarımada üzerinde kurulmuştur. Denize paralel uzanan dağlarının yüksekliği ortalama 2000 metreyi bulmaktadır.
Giresun Resimleri


Giresun'da iki ayrı iklim birlikte görülür. Kıyı kesimlerinde ılık ve bol yağmurlu yağışlı bir hava, dağlık kesimlerde ise yazlar sıcak, kışlar soğuk geçer.
Giresun gece


Giresun'un %38 i ormanlarla kaplıdır, %27 sini çayır ve meralar oluşturur. Topraklarının sadece % 7 lik kısmı elverişsizdir.Geri kalan kısım da tarıma elverişli alanlardır.
Giresun Doğa manzarası


Giresun'un nüfusu 2010 yılı verilerine göre 419.256 kişidir, Giresun'un yüzölçümü ise 6.934 km² dir.
Giresun Piknik Alanları


Giresun ilinin yöresel yemekleri ise şöyledir: Karalahana çorbası, unnama, döşeme, diple, kabak kabuğu kavurması, dikenucu (menavcan), sakaca, siron, haşıl, hoşmak, ısırgan, soğan kızartması, fasulye turşusu, galdirik turşusu, pazı sapı turşusu, taflan ve kiraz tuzlusu, mısır ekmeği, fındıklı börek, hamsi kızartması, hamsi buğulama vs.
Giresun Fındığı